Pistaatsiapähkli gelato 9 EUR/ 0.5 kg

Naturaalse Itaalia pistaatsiapähkli pastaga hõrk ja siidine gelato.
Gluteenivaba.
Saadaval 0,5 kg termokarbis.

Topelt šokolaadi gelato 7.5 EUR/ 0.5kg

Rikkalikult šokolaadine gelato, kus on maitset annavad kakao, šokolaadikreem ja tumeda sulašokolaadi stracciatella.
Gluteenivaba.
Saadaval 0,5 kg termokarbis.

Mustsõstra gelato 6.5 EUR/0.5kg

Mustsõstra gelato – eestimaiste särtsakate mustsõstardega maitsestatud kergelt hapukas jäätis.
Gluteenivaba.
Saadaval 0,5 kg termokarbis.

Leiva-rummi gelato 6.5 EUR/0.5kg

Röstitud ja riivitud rukkileiva, linnasesiirupi ja sortsu rummiga maitsestatud eestimaise kiiksuga gelato. Saadaval 0,5 kg termokarbis.

Kokku:

Tulen ise järgi

Transport Tartusse

Sinu tellimus: Tellimuse summa:

Kopli taluköögi käsitööjäätis on itaaliapärane gelato-tüüpi jäätis. See tähendab, et kasutame  traditsioonilist Itaalia retsepte ja valmistamisõpetusi, kuid põhitoorained on ikka kohalikud ja kodumaised.

Meie käsitööjäätis on valmistatud puhtast piimast ja koorest. Maitset annavad gelatole hooajalised marjad ja puuviljad aga ka šokolaad, pähklid, maitsetaimed ja -viljad, püreed ning alkohol. Maitsete valik on hooajaline ja vahel ka väiksese kiiksuga – just nagu Eesti pastoraalne idüll Itaalia keeles!

Lisaks on käsitööjäätise sees suhkruid ja siirupit ning siidise konsistentsi saavutamiseks ka veidi looduslikke paksendajaid ja stabilisaatoreid – ikka selleks, et jäine maius tõeliselt võrgutaks!
Tooraineid valime ja töötleme hoolikalt: ise tükeldame ja keedame ning riivime ja röstime. Nii teame täpselt mis Kopli taluköögi käsitööjäätise sees on.

Meie lemmikuks on saanud leiva-rummi jäätis, kus maitset annab röstitud ja riivitud rukkileib, linnasesiirup ja rumm. Seda jäätist võib lausa meie leivanumbriks kutsuda! Paljude eelistus on aga pistaatsiajäätis – hõrgult pähkline ja siidine gelatode kuninganna. Aga miks mitte proovida sidruni-basiiliku või pihlaka-martsipani gelatot. Või siis mõnda hooajalist maitset nagu näiteks kuusevõrse või metsmaasika või piparkoogimaitselist üllatajat!

Kopli taluköögi käsitööjäätis on mitmete Tartu kohvikute-restoranide menüüdes: Jop Antonius, Gustav Gastro, Trikster Tihane ja Papa Carlos. Põlvas saab käsitööjäätisega maiustada Pesa restoranis ja Moostes Viinavabrikus.

Loomulikult leiab laia valiku käsitööjäätist ka taluköögi resto menüüst. Kui aga sellest ei piisa, siis on võimalik kutsuda meie jäätisekäru oma üritustele või siis tellida termokarbis maiust meie veebist.

Itaalia gelato ja koorejäätise vahele võrdusmärki panna ei saa, sest traditsiooniliselt on gelato tihedam ja vähem vahustatud kui jäätis. Kui tööstuslikus jäätisest on kuni pool puhas õhk, siis gelato’s umbes 20-30% ning seetõttu on gelato külluslik ja täidlasema maitsega.

Gelato pole ka nii rammus kui jäätis. Näiteks ameeriklaste jäätis on 15-25% rasvasisaldusega, itaallaste gelato rasvasisaldus aga vaid 4-9%.

Kolmandaks, gelato serveerimistemperatuur peab olema kõrgem kui jäätisel- see võimendab kreemist ja siidjat tekstuuri ning täiuslikku maitset. Niisiis, enne sügavkülma käsitööjäätise söömist tuleb veidi kannatada, sest parim serveerimistemperatuur on -12 kraadi C.

Head isu!