Itaalia köök

Laupäeval 22. märtsil sõidame toidunaudingute otsinguil Itaalia kööki, täpsemalt Põhja-Itaalia Piedmonte regiooni.  See on muuhulgas  tuntud vitello tonnato, grissinide, trühvlite, juustude, kuulsate Barolo ja Asti veinide ning muude hõrkude kodu. Teekonda nende ja paljude teiste piirkonna maitsete juurde juhib peakokk Kaisa Kliimand, kes viimased kaks aastat on elanud ja töötanud Piedmonte pealinnas Torinos ja selle ajaga eheda itaalia köögi võlud kindlalt kätte saanud.

Lähemat tutvust teeme  gnocchi‘de  ja brasato al Barolo’ga, teeme eelroaks nii traditsioonilise vitello tonnato  kui ka stiilse paprikasalati koos ehtsate salsakastmetega. Teekonda jäävad lõpetama torta di nocciole, zabaione ja bonet. Koos saavad omaseks kõigi nende itaaliakeelsete toidunimede taga peituvad maitsed koos Piedmonte toidu- ja veinikultuuriga. Piedmonte köögi maitseid täiustavad seekord  Marenco veinimaja veinid.

Kaisa Kliimand on stiilse Pühajärve GMP restorani peakokk.  Peamiselt on ta aga kulpi keerutanud hoopis piiri taga. Viimati  siis Itaalias, Torino hotelli restoraniköögis, kus vaid kohalikke Piedmonte roogi valmistati. Enne seda töötas ta aga Suurbritannias Prantsuse-Inglise köögiga restoranis. Oma kokandusliku vaimu leidis Kaisa Tartu Kutsehariduskeskuses ning kooli kõrvalt jõudis töötada ka tollases Volga restoranis. “Töö on see, mis teeb mind õnnelikuks,” kinnitab Kaisa ning lubab maitsenaudingute loomisega jätkata.

Itaalia köögi koolitus toimub laupäeval, 22. märtsil algusega kell 11.00 Kopli taluköögis.

Koguneme, saame üksteise ja menüüga tuttavaks ning räägime Itaalia regionaalsetest toidutraditsioonidest.   Siis paneme põlled ette ja läheme kööki, kus peakokk Kaisa Kliimandi  käe all  teeme  valmis kõik piedmontepärased  pidusöögid. Väikestes gruppides valmistatud  toite maitseme koos väikese itaalia veiniga  ühises söögilauas. Ja muide, hea toidu kiitmine  on ka kavas.  Kaasa kõik retseptid ning uued oskused!

Kursusetasu 42 €, kokaklubi liikmetele soodustus.