Munapühade eri: tee ise kohviparfee!

Munapühade laualt ei tohi munad kindlasti puududa, sest värviliste munade koksimine on lõbus! Aga pühade puhul sobib teha ka klassikalist parfeed ning lasta end rammusal koorel ja siidisel munavahul hellitada!

Kellel nüüd juba isu peale tuli, neile jagan prantsusepärast kohviparfee retsepti.

Vajad:
120 g suhkrut
50 g vett
30 g espressot
6 munakollast
1 tl jahvatatud kohvi
2 tl  kohvilikööri (soovi korral)
300 g 35% koort

Pane keedipotti suhkur, vesi ja espresso. Aja keema ka kuumuta madalal kuumusel kuni siirup muutub tihkeks ja venivaks (kui täpne olla, siis 120° C). Vahusta munakollased, nirista vahustamise ajal ühtlase joana kuum siirup sisse ja vahusta seni kuni munamass on täielikult jahtunud, helekollane ja umbes 2x oma mahtu kasvatanud. Tõsta munakollasevaht külmkappi ja vahusta eraldi anumas vahukoor ühtlaste tippudeni.

Nüüd sega munakollasevahule juurde kohvipuru ja soovi korral veidi kohvilikööri. Sega ettevaatlikult juurde ka vahukoor – parima tulemuse saad kui segad spaatliga, alt üles liigutustega, vahud kokku.

Tõsta  parfee toidukilega vooderdatud vormi ning aseta sügavkülmikusse vähemat 4 tunniks, veel parem üleöö. Serveerimiseks lõika kuuma vee sisse kastetud noaga parfeest parajad viilud.

Head maiustamist!