Sushi koolitus

Laupäeval, 8. veebruaril kolib osake Tokyo sushibaarist Kopli talukööki tähistama Jaapani rajamise aastapäeva ja valmistama hõrke suupisteid – sushisid. Koos Riina Nõmmega teeme selgeks mis vahe on sushil, nigiril, makil ja sashimil ning miks jaapanlased mehi paremateks sushimeistriteks peavad. Korraldame köögis tõelised sushi-talgud ning harjutame, et ka ise meistriteks saada. Jaapani tervisliku ja saledat joont hoidva köögi kiituseks  valmistame ka Jaapani traditsioonilise miso-supi ning matcha-tee koogi.

Riina Nõmme on Tartus asuva populaarse Tokyo sushibaari meisterkokk, kes on maitsvaid sushisid keeranud juba üle kuue aasta. Oma tee sushi juurde leidis ta Tallinnas, Jaapani sushi-koka koolitusel ning nüüd õpetab ta ise tartlasi sushit sööma.  Riina ise sõnas, et ta armastab oma tööd ning peab kõige tähtsaksamaks valmistatud toidu head kvaliteeti.  Aga Riina Nõmme on kokanud ka eksootilise Tsink Plekk Pange ja Õlletare köögis.

Sushi koolitus toimub laupäeval, 8.veebruaril algusega kell 11.00 Kopli taluköögis.

Koguneme, saame üksteise ja menüüga tuttavaks.  Siis paneme põlled ette ja läheme kööki, kus Riina Nõmme käe all õpime teoorias ja praktikas selgeks  sushi saladused alates riisi keetmisest kuni erinevate täidiste, maitsete ja rullide keeramiseni.   Väikestes gruppides valmistatud  toite mekime ja kiidame ühises söögilauas.  Kaasa kõik retseptid ning uued oskused!

Kursusetasu 42 €, kokaklubi liikmetele soodustused